Fagligstandard på

højeste niveau

 

På Tandklinikken Engesvang er det udelukkende tandlæger som foretager undersøgelse, diagnos-ticering og behandlingsplanlægning. Også når det drejer sig om tandrensning, tandrodsrensning, fyldningsterapi, præparering og aftrykstagning, er det tandlæger som udfører arbejdet. Således er du sikker på, at få en behandling af højeste faglige standard.

 

Klinikken anvender det nyeste tandlægeudstyr, hvor din komfort og smertefri tandbehandling sikrer, at du har sunde og raske tænder hele livet. Alle på klinikken gennemfører løbende uddannelser og faglige kurser, så du er sikker på den bedste rådgivning og behandling.

 

Vores lokaler er lyse og venlige hvor vi stræber efter at skabe en så hyggelig og tryg atmosfære som muligt, så flere generationer - fra børn, teenagere og forældre såvel som ældre føler sig trygge og i de bedste hænder.

 

Mens du er i behandling kan du se TV på skærmen lige over dig. Det er en rigtig god måde at få taget opmærksomheden væk fra selve behandlingen - især for børn og unge, men selv voksne er glade for at se f.eks. Nyhederne.

 

 

 

 

Fakta om kroner

og broer

 

I dag er der meget fokus på priserne på tandkroner, men hvad med kvalitet, holdbarhed og pasform.

 

Lige så længe man har lavet kroner har guldkroner været anvendt, og den dag i dag  er en guldkrone det der holder længst. Vi har rigtig mange kroner der har 30-40 år på bagen, og er 100 % funktionsdygtig. Kravet til en guldkrone er, at den skal indeholde 18 karat guld for at være mundbestandig. Med dagens guldpriser således også den dyreste løsning.

 

Fordele: længst holdbarhed

Ulemper: guldfarvet og dyr

 

I dag bliver der solgt guldkroner, der er mindre ædle og derfor mindre bestandige.

 

Når vi anvender guldkroner, er det 18 karat-kroner.

 

Metal-Keramik kroner har en metal inderkappe og et porcelænslag udvendig. Skal en MK-krone være stærk, skal man bruge en højædel guldlege-ring, så får man optimal binding mellem porcelæn og metal.

 

Når vi anvender MK-kroner, er det højædle guldlegeringer.

 

Der bliver også solgt en del kroner med metallege-ringer i crom/cobolt. Her er bindingen cirka halvt så stærk som med den bedste guldlegering. Det værste er, at disse legeringer bliver solgt under navnet biokom-patible legeringer, helt misvisende. I en del af disse legeringer er der tilsat nikkel op til 65 % for at få bindingsstyrken øget.

 

Disse kroner bliver som regel importeret fra østen. Prisen på disse kroner er selvsagt billigere. Disse MK-kroner anvendes ikke på klinikken.

 

Fuldkeramiske kroner anvender vi især på fortænderne pga æstetikken.

 

Styrken er fin, men pga den lange og lidt komplicerede fremstillingstid også den dyreste kronetype.

 

I dag må man sige, at kun hvis man skærer tænder og har et voldsomt slid på sine tænder, vil man vælge MK-kroner i front regionen.

 

Som sagt anvender vi kun de højædle og veldokumen-terede materialer, vi selv ønsker at blive behandlet med. Hvis vi ikke selv ønsker en kronetype i munden, skal vore patienter heller ikke tilbydes den.

 

Vi vil være sikre på, at vi ikke forårsager allergiske reaktioner hos vore patienter pga dårlige materialevalg.

 

 

Garanti og service

 • Følgende er inkluderet i prisen for en kronebehandling:
 • På klinikken bliver alle kronebehandlinger foretaget af tandlægen.
 • Alle aftryk tages af tandlægen.
 • Alle provisorier er gratis.
 • Alle kroner indsættes og cementeres af tandlægen.
 • Før tanden sættes fast (cementeres) tages et kontrolrøntgenbillede for at se, at kronen passer korrekt på tanden. Røntgen gratis
 • Evt. bedøvelse i forbindelse med cementering er gratis
 • Løbende kontroller vedr. kronens funktion er gratis.
 • Hvis kronen mod forventning går løs recementeres den gratis i 5 år.
 • Der gives 5 års garanti på materialefejl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ortopan fuldkæbe røntgen

 

På Tandklinikken Engesvang kan vi, som en af de ganske få tandklinikker i landet, tilbyde avanceret digital fuldkæbe røntgen

 

Når man som os ligger langt fra fra de større sundhedscentre og hospitaler, må vi være forberedt på at skulle løse en hel del af opgaverne inden for vores egne rammer. Det betød at vi i 2007 investerede i et meget avanceret røntgensystem, som på få sekunder kan tage meget avancerede billeder af

dit komplette tandsæt. Og det betyder, at vi meget hurtigt kan klarlægge behovet i behandlingen.

 

Før i tiden måtte vores patienter køre mange kilometer til nærmeste sundhedscenter med tilsvarende faciliteter. Der ud over kunne der følge lang tid i venterummet. Også resultatet kunne lade vente på sig, ofte et et par dage eller mere. Så alt i alt gik der meget tid til spilde.

 

Nu har vi selv disse faciliteter. Selve optagelsen er ganske smertefri, sker på få sekunder under konsultationen og vi har svaret med det samme.

 

Let og enkelt - og det sparer din tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intraoralt kamera

 

På Tandklinikken Engesvang anvender vi optagelser med et avanceret intraoral kamera til planlægning af din behandling

 

Selve optagelsen er ganske smertefri, sker på få sekunder under selve konsultationen, Det betyder, at vi meget hurtigt kan klarlægge det videre behove i behandlingen.

 

Billederne anvendes som dokumen-tation for før og efter, så du som patient kan få synligt bevis på hvad der er udført og hvorfor. Billederne indgår naturligvis i dit journalmateriale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Implantater

- et naturligt bid

 

Et implantat er en lille skrue af titan, der bliver sat ind i kæben og fungerer som en kunstig tandrod. Implantatet skal vokse fast i kæben og kan så udgøre fundamentet til en eller flere kunstige tænder. En bro med tre tænder kan f.eks. sættes på to implantater.

 

Der er mange fordele ved implantater.

 

 • Det er det tætteste, du kommer på følelsen og udseende af naturlige
 • tænder og mærke de sidder rigtigt fast.
 • Implantater føles mere som ens egne tænder.
 • Du kan fjerne smerten og usikkerheden ved dårligt tilpassede
 • proteser/gebis.
 • Vi behøver ikke slibe i raske tænder for at få plads til en bro.
 • De hjælper med at vedligeholde kæbeknoglens styrke.

 

EFTER

EFTER

FØR

FØR

FINANSIERING

 

Skal du have foretaget en større tandbehand-ling, f.eks. en bro eller et implantat, så spørg os om finansiering - vi finder altid en god løsning og tilbyder gerne en rentefri finansiering.

 

 

 

Tandlægerne Engesvang I/S

v. Irene Ottsen

Birkevej 54

7442 Engesvang

Telefon 8686 5644

e-mail: info@tandklinikken-engesvang.dk

 

Åbningstider:

Mandag - torsdag:

08:00 - 17:00

Fredag:

08:00 - 16:00